Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron w sosie z awokado- "miód malina"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 70
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 802
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 70
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 802
Składniki
W garnku zagotowałem posoloną wodę na makaron. Wrzuciłem do niej brokuły i groszek. Gotowałem 3 minuty, wyjąłem łyżką cedzakową, przelałem zimną wodą. W tej samej wodzie ugotowałem makaron. Cukinię pokroiłem we wstążki. W blenderze zmiksowałem wszystkie składniki sosu, dodając tyle wody z gotowania makaronu, aż uzyskałem pożądaną konsystencję. Doprawiłem solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Odcedzony makaron wymieszałem z warzywami, wstążkami cukinii i sosem. Makaron posypałem uprażonymi na suchej patelni orzeszkami pinii i tartym parmezanem.