Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe i lekkie danie bez tłuszczu
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy i podduszamy na odrobinie wody.
Do garnka wylewamy pomidory z puszki. Jeśli są całe to je rozdrabniamy. Dodajemy do nich cebulę i pokrojoną w kostkę/paski paprykę. Całość gotujemy do miękkości papryki. Na koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa.
Sos doprawimy solą, pieprzem i ewentualnie odrobina zalewy z ananasa.
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Wykładamy na talerze i polewamy sosem. Na wierzch wykładamy tuńczyka odsączonego z zalewy. Smacznego!