Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne danie kuchni greckiej, które usatysfakcjonuje kubki smakowe każdego wielbiciela owoców morza:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 605
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 900
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 605
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 900
Składniki
W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, dodać cebulę, czosnek i smażyć przez 5 minut. Wlać wino i doprowadzić do wrzenia. Dodać pomidory, cukier, zioła, pieprz i sól do smaku. Dusić na małym ogniu przez 20 minut.
W tym czasie we wrzącej i osolonej wodzie ugotować al dente makaron. Odcedzić, wrzucić do garnka, dodać 1 łyżkę oliwy i wymieszać.
Do sosu dodać owoce morza. Gotować na małym ogniu przez 5 minut. Wyłożyć na talerze makaron i na to owoce morza z sosem, posypać świeżym oregano. Smacznego.