Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
robi się go szybko i jest smaczny :)
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 60
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1085
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 60
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1085
Składniki
Gotujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu. Dzielimy brokuł na różyczki gotujemy. Hartujemy pod zimną wodą. Boczek kroimy na cienkie paski i smażymy na patelni teflonowej najlepiej bez dodatku tłuszczu ew. trochę oleju. Wyciągamy go na miseczkę, Zostawiamy na patelni wytopiony tłuszczyk z boczku wrzucamy tam makaron podsmażamy. Dodajemy boczek i przeciśnięty czosnek i przyprawy wg uznana. Łączymy z brokułami, delikatnie mieszamy. Jeśli makaron jest za suchy dodajemy trochę masła do całości podsmażamy wszystko i gotowe. Wszystko zależy od tego jaki mamy boczek bo jeśli jest chudy to potrzeba dodać masła ale jeśli nie to wystarcza ten wytopiony z boczku. smacznego:)