Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z warzywami. Ciekawa propozycja na makaronowe danie. Polecam
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 576
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 915
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 232
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 576
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 915
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 232
Składniki
Bakłażany pokrój w cienkie plastry. Posyp z każdej strony delikatnie solą. Odstaw na pół godziny. Kurczaka pokrój w cienkie paseczki. Posól i popieprz. Cebulę pokrój w piórka, pomidory przekrój na pół. Mięso i cebulę smaż do czasu aż kurczak się zarumieni. Wlej przecier. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Duś pod przykryciem przez kwadrans. Bakłażany odciśnij z nadmiaru wody. Pokrój w paski. Dodaj do sosu. Duś pod przykryciem jeszcze przez 15 minut. Podaj z makaronem. Przed podaniem posyp parmezanem i bazylią.