Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejne danie z wykorzystaniem cukinii, smaczny, szybki obiad, polecam :-)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 259
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 259
Składniki
Boczek pokrojony w kostkę przesmażyc do chrupkości. Zdjąć na talerzyk. Na tej samej patelni przesmazyć cebulę i czosnek pokrojone w drobną kostke. Dodać pokrojoną w małą kostke cukinię, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, dusić do miękkości (nie rozgotowac). Dodac boczek, śmietankę i bazylię, wymieszać i dusic jeszcze 3-4 min. Na suchej patelni uprażyć kilka minut słonecznik (uważac aby sie nie przypalił). Makaron ugotowac w osolonej wodzie al'dente. Wyłożyć na talerze, na wierzch ułożyć cukinię w sosie, posypać słonecznikiem. Smacznego :-)