Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla amatorów makaronów. Ten użyty przeze mnie , capunti jest formowany palcami.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 394
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10659
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 55
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 394
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10659
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 55
Składniki
Makaron ugotowałem we wrzącej osolonej wodzie przez około 13 minut, od czasu do czasu mieszając. Odcedziłem. Czosnek i cebulę posiekałem, zeszkliłem na oliwie. Dodałem pokrojone w paski papryki ( wcześniej umytych i oczyszczonych ), podsmażyłem, aż zmiękły. Zalałem ¼ szklanki wody wymieszanej z cukrem, skarmelizowałem. Oliwki pokroiłem na ósemki. Dodałem tymianek. Doprawiłem solą i pieprzem. Tak przygotowany sos połączyłem z makaronem, skropiłem oliwą, posypałem startym parmezanem.