Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczony filet łososia...trochę inaczej ;-) zamiast soku z cytryny sok z mandarynki i zamiast koperku świeża bazylia...smakuje trochę słodko ale bardzo delikatnie zarazem ;-) bazylia zostawia wytrawny pazurek ;-) Smacznego :-)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 64
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 64
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
filety z łososia zanurzamy na ok godzinę w takiej oto marynacie : sok z mandarynek oliwa z oliwek miód bardzo drobno posiekana bazylia odrobina soli mix pieprzów wszystkie składniki marynaty energicznie mieszamy i raczymy nią naszego łososia możemy dłużej marynować jeśli chcemy- nawet 2 godziny ;-) wszystko zależy od skali naszego smaku ...i głodu oczywiście ;-)
po kąpieli w marynacie smażymy na rumiano łososia na miksie olej- masło,na koniec smażenia dodajemy łyżkę marynaty i masło dodatkowo jeżeli jest taka potrzeba podajemy z sałatą z pomidorków łososia oprószamy pietruszką,dodajemy pozostałą świeżą bazylię Smacznego ;-)