Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki z dużą ilością świeżych ziół.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32581
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 58
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 934
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 335
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32581
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 58
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 934
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 335
Składniki
Cebulę, czosnek i zioła drobno posiekać. Cukinię zetrzeć na dużych oczkach tarki i wymieszać z ziołami, czosnkiem i cebulką.
Mąkę zmieszać z solą, proszkiem do pieczenia, papryką, kolendrą i kminem rzymskim.
Jajka ubić lekko trzepaczką, dodać do nich mąkę z dodatkami i dokładnie wymieszać.
Do mieszaniny mąki z jajkami dodać cukinię z ziołami i ponownie wymieszać.
Na dużej patelni rozgrzać olej i na gorący nakładać łyżką ciasto. Smażyć placuszki z obu stron na rumiano.
Podawać gorące z sosem czosnkowym (gęsty jogurt wymieszany z kilkoma ząbkami czosnku i z solą).