Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-01-2012
Jednym słowem: UWIELBIAM Przepis pochodzi z programu Pascala Brodnickiego.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Składniki
Wsypać kuskus do dużej miski. Ogórka obrać i zetrzeć na tarce, dodać do kaszki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę wrzucić do miski. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, natkę i szczypiorek drobno posiekać, wraz z cebulą dodać do reszty składników.
Do kaszy wycisnąć sok z cytryny, wlać oliwę oraz wodę i wszystko dokładnie wymieszać. Zakryć miskę folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby kasza spęczniała.
Co jakiś czas można sałatkę przemieszać. Przed podaniem posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem - wymieszać.
SMACZNEGO