Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
można podawać jako danie obiadowe lub jako danie "imprezkowe" ;)
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 86
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 86
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Składniki
Pomidory i paprykę obrać ze skóry, pokroić w małą kostkę. Pieczarki obrać i umyć w całości, pokroić. Cebulę obrać, pokroić. Kiełbasę pokroić w małą kostkę.
Do garnka wlać trochę oliwy. Wrzucić kiełbasę, lekko podsmażyć. Dorzucić cebulkę, dusić na małym ogniu. Pokrojoną paprykę wrzucić do garnka.
Pieczarki podsmażyć na patelni, wrzucić do garnka.Poddusić chwilkę.
Dodać pomidory. Wymieszać i dusić.
Doprawić solą, pieprzem, bazylią i cukrem do smaku.
Dusić, aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawać z ryżem lub pieczywem. SMACZNEGO ;)