Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 46
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 218
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 46
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 218
Składniki
1. W dużym garnku wstawiamy osoloną wodę z dodatkiem 2 łyżek oleju (kluski nie będą się sklejały). 2. Ser, mąkę, jajka i cukier zagniatamy na jednolitą masę. Gotowe ciasto dzielimy na 4 części i podsypując mąką formujemy rulon ( jak na kopytka ), kroimy na małe kawałki i odkładamy na ścierkę. 3. Po przygotowaniu ostatnich klusków, wrzucamy je partiami na wrzącą wodę i gotujemy do czasu wypłynięcia na powierzchnię. 4. Gotowe kluseczki polewamy stopionym masłem z bułką tartą i posypujemy cukrem. Smacznego!