Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie danie, można wykorzystać to co ma się w lodówce.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1043
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1266
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12677
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1043
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1266
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12677
Składniki
Kapustę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Żeby szybciej się ugotowała, wycinamy twardy środek. Makaron gotujemy al dente. Mięso plus ewentualnie kiełbasę kroimy na małe kawałki.
W garnku roztapiamy łyżkę smalcu. Wrzucamy pokrojone mięso, podsmażamy na małym ogniu. Dodajemy ugotowaną kapustę, pokrojoną na małe kawałki. Dodajemy makaron. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Grzejemy na małym ogniu ok. 20 minut.