Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chleb ma chrupiącą skórkę, jest delikatny i smaczny..................SMACZNEGO!!!
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 483
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9720
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 745
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 151
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 483
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9720
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 745
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 151
Składniki
do misy robota wkruszyć drożdże, wlac mleko i wodę, dodać cukier, sól, roztrzepane widelcem duże jajko lub 2 jajka "L", wsypać obie mąki hakiem robota wyrabiać z 12 minut dość lużne ciasto, jeśli trzeba to dolać ciepłej wody lub dosypać mąkę, usunąć hak i zostawić ciasto w misie przykryte do wyrośniecia ma 1,5 godziny
podłużna blaszka 25 cm wysmarowana olejem, do blaszki przełożyć ciasto, zwilżyć wierzch ciasta dłonią ciepłą wodą i posypać ziarenkami suszonego selera, zostawić do podrośnięcia na 20 minut
piekarnik 200 C, grzanie góra/dól, 2 poziom - piec chleb z 40 minut, następnie zmienić na termoobieg i piec z 8 minut, chleb wystudzić na kratce