Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto sezonowe z czereśniami lub wisienkami,nawet dla początkujących ,zawsze się udaje:)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 94
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 136
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 94
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 136
Składniki
Owoce dokładnie umyć,osuszyć,wypestkować.
Masło utrzeć na puch.Następnie energicznie mieszając lub miksując,na przemian dodawać jaja,cukier,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukier waniliowy.
Gładkie ciasto wylać na blachę o wymiarach 40x24x4 cm.Na cieście rozłożyć osączone owoce.Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stp.C.Po chwili obniżyć temperaturę do 160stp.C i piec około 60 minut.Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem.