Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita zakąska nadająca się na starter przed daniem głównym. Jajecznica w innym wydaniu. Świetna odmiana!
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 53
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 949
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 943
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 196
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 53
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 949
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 943
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 196
Składniki
Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Dodać oczyszczone, umyte i osuszone grzyby (jeśli są duże pokroić), przesmażyć 15 min., przyprawić delikatnie.
Śmietanę wymieszać z jajkami, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Rozmrożony groszek sparzyć w osolonym wrzątku. Długą foremkę keksową wyłożyć folią spożywczą. Wlać śmietanę wymieszaną z grzybami i groszkiem.
Piec w kąpieli wodnej w nagrzanym do 200 o C piekarniku przez ok. 20 min. (do ścięcia jajek).
Podawać z rukolą.