Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosty w przygotowaniu i obłędny w smaku. Kolejne danie bez tzw "trzymanki".
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 243
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 119
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 614
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 243
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 119
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 614
Składniki
Cebule siekamy. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z ryżem. Kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Mieszamy z przyprawą do drobiu, olejem, solą oraz pieprzem. Rosół zagotowujemy z ketchupem, masłem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, słodką papryką i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego układamy ryż z marchewką. Posypujemy posiekaną cebulą. Na ryż układamy kurczaka. Zalewamy przygotowaną zalewą. Całość pieczemy 80 minut w temperaturze 200°C.