Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis rodem z Afryki Zachodniej.. tym razem z Senegalu. Pyszne i proste danie z latwo dostepnych skladnikow. Najczesciej podawane z ryzem lub smazonym yamem, a nawet goraca bagietka.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 108
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 269
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 83
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 91
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 108
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 269
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 83
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 91
Składniki
Kurczaka podzielic na 4-6 kawalkow i zamarynowac na przynajmniej 2 godziny, a najlepiej na noc. Po zamarynowaniu obsmazyc kurczakana rumiano na glebokiej patelni dodjac cala marynate. Kurczaka odlozyc i na tej samej patelni podzmazyc cebule pokrojona w piorka, papryke w slupki i marchewke w plasterki przez ok 10 min do nabrania lekko zrumienionego koloru, po czym dodac ok 2 szkl wody lub bulionu i wczesniej podsmazonego kurczaka, dusic pod przykryciem ok 20 min, dodac oliwki i dusic jeszcze 10 min. W razie potrzeby oprawic sola, pieprzem i maggi.