Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, latwo i smacznie :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Make polaczyc z woda i sola aby powstalo geste ciasto jak na nalesniki. Kurczaka pokroic na dosc male kawalki i zanuzyc w uprzednio przygotowanym ciescie. Smazyc na glebokim oleju. Po usmazeniu wybrac na papierowy recznik.
Na goracy wok wlac 2 lyz oleju oraz pokrojony drobno czosnek, starkowany imbir i pokrojona papryke chilli bez nasion wszystko szybko wymieszac i wlac pol malej butelki sosu sweet chilli jeszcze raz wymieszac i wrzucic wczesniej usmazonego kurczaka wszystko dobrze wymieszac aby sos przylegl do kurczaka. Posypac natka pietruszki.
Danie podawac z ryzem Smacznego.