Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latwe, szybkie i bardzo smaczne, aromatyczne danie - kurczak pieczony w warzywach i ziolach typowych dla Prowansji.
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 78
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 2905
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 229
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2557
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 78
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 2905
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 229
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2557
Składniki
Wszystkie warzywa pokroic na czastki, doprawic sola i pieprzem, przyprawami prowansalskimi i zabkami nieobranego czosnku. Na warzywa polozyc kurczaka posypanego przyprawami i skrapionego odrobina oleju z oliwek. Piec okolo godziny w temp. 180° C.
Zazwyczaj podaje go z czastkami kartofli, które mieszam z warzywami, tym razem uzylam makaronu typu fagiolini z maslem i swiezymi ziolami prowansalskimi.