Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczaka w tak przygotowany sposób możemy podawać z ryżem,ziemniakami lub kaszą gryczaną
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 71
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 71
Składniki
Kurczaka dokładnie płuczemy,osuszamy i nacieramy solą i pieprzem w środku i na zewnątrz.Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Jajka wbijamy do miski,dodajemy śmietanę i musztardę.Dokładnie Mieszamy ..
Robimy Farsz: mieszankę warzywną rozmrażamy,osączamy z wody na sicie.Cebulę drobno siekamy.Z kromek bułki odkrawamy skórkę,miąższ kroimy w niewielką kostkę.Do masy jajeczno-śmietanowej dodajemy osączoną mieszankę warzywną,cebulę i bułkę oraz nieco soli i pieprzu do smaku i dokładnie mieszamy.
Kurczaka nadziewamy farszem,zszywamy bawełnianą nicią lub spinamy wykałaczkami . układamy w wysmarowanej olejem brytfannie i pieczemy ok. 1,5 godz. w temp. 200 C.