Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zdrową i soczystą pierś z kurczaka, pełną aromatów ziół i czosnku.
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 910
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 7022
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 910
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 7022
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i oczyszczamy z błonek. Następnie oprószamy ją solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Do małej miseczki dodajemy 2 łyżki syropu klonowego i 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Powstałą marynatą nacieramy pierś, którą na koniec z obu stron obsypujemy ziołami prowansalskimi.
Kurczaka wkładamy do naczynia do gotowania na parze lub na sitko i "parujemy" pod przykryciem przez około 15 minut. Gotowego kurczaka podajemy z lekkim sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego i z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)