Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny kurczak który nadaje się idealnie na kanapki ! Długo pozostaje aromatyczny i soczysty ! Wszystkich gorąco zachęcam do robienia własnych wędlin !!! To naprawdę kolosalna różnica.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 269
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1057
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 23
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1492
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 269
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1057
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 23
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1492
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Składniki
Fileta z kurczaka możemy zmielić bądź też drobno pokroić wsadzić do torebki i robić tłuczkiem. Ważne jest to aby mięso dokładnie wyrobić z przyprawami.
Do tak przygotowanego kurczaka dodajemy wszystkie przyprawy i solidnie wyrabiamy. A następnie wkładamy folię do szynkowaru przekładamy przygotowane mięso i zakręcamy, zamykamy. Odstawiamy do lodówki na noc a najlepiej 24h.
Po tym czasie wyjmujemy szynkowar z lodówki. Wodę w garnku doprowadzamy do temperatury 85 stopni i w niej parzymy mielonkę z kurczaka w szynkowarze przez ok 2h. W momencie kiedy osiągniemy pożądaną temperaturę możemy przełożyć termometr do szynkowaru. Po ok 2 h kurczak powinien osiągnąć temperaturę 75 stopni.