Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 28
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 138
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 28
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 138
Składniki
Ziemniaki ugotować w posolonej wodzie ,wystudzić,dodac podsmazona drobno pokrojona cebule i starty ser ,przecisnąc przez praskę ewentualnie zmielic w maszynce.dodac mąke wyrobić i formowac male kuleczki (ok. 3cm) obtaczać w bułce tartej i smażyć na glebokim oleju na rumiany kolor.Wykładać na papierową serwetkę (odsączą sie z tłuszczu)
Ja do kuleczek podałam nuggetsy z kurczaka i szybką sałatke z kilku rodzajów sałat plus pomidor ogorek zielony i polałam sosem 100 wysp .Pychotka :)