Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drogie Panie :-), w podziękowaniu za życzenia i kwiatki od Panów możemy upiec im takie piękne i smaczne kruche, maślane różyczki :-).
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Wszystkie składniki umieścić w misie, posiekać szybko nożem, krótko wyrobić, do połączenia. Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na grubość 1,5 - 2 mm. Wykrawać z ciasta kółka o średnicy 7 - 8 cm. Układać je po 4.
Zwinąć
następnie przekroić na pół. Powstaną 2 różyczki.
Rozchylić delikatnie płatki różyczek. Ułożyć je na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i schłodzić w lodówce ok. 2 godz. (schłodzenie jest bardzo ważne, ponieważ zapobiega rozpłynięciu się róż w piakarniku).
Po tym czasie piec w temperaturze 200ºC przez około 20 minut (pierwsze 5 minut piekłam w temperaturze 230ºC, by róże się zapiekły i nie rozpłynęły na blaszce). Pieczenie można wydłużyć, przykrywając róże folią aluminiową i zmniejszyć temp. do 180 stopni, by się z wierzchu nie spaliły - róże są dość grube i ciasto może potrzebować więcej czasu, by dobrze wypiec się w środku. Wystudzić na kratce. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 7 dni. Smacznego :-). P.s. przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki