Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasteczka z kokosem,łatwe w zrobieniu....!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Składniki
Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę margarynę, jaja i olejek. Wyrabiamy masę.
Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na ok 2h.
Ciasto nie powinno się lepić, być delikatne,ciężkie. Ciasto rozwałkowujemy( stolnica lekko oprószona mąką i wałek także) na ok 3-5mm i wycinamy ciasteczka szklanką lub foremkami.
Pieczemy w 175st ok 10-12 min dla ciasteczek większych i ok 8 min dla mniejszych.Powinny być złoto rumiane.
Smacznego!