Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Ciasto kruche: wszystkie składniki wsypać do miski. Zagnieść z nich ciasto. W razie potrzeby, gdyby ciasto było zbyt mokre, dodać odrobinę mąki. Wylepić ciastem foremki do babeczek, nakłuć widelcem. Wstawić na chwilę (ok. 30 min. do lodówki). Następnie upiec w temperaturze 190 stopni na złoty kolor.
Masa: do mleka należy wsypać wszystkie sypkie składniki, tzn.: mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, cukier oraz cukier waniliowy. Następnie trzeba wszystko zagotować intensywnie mieszając, by nie powstały grudki. Po zagotowaniu, masę ostudzić. Do zimnej masy, dodać kostkę masła i zmiksować, by powstał krem.
Wystudzone kruche babeczki należy napełnić masą budyniową. Poukładać na masie ulubione owoce i pokryć tężejącą galaretką. Użyłam galaretki truskawkowej.
Smacznego!