Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka propozycja dla miłośników rabarbaru. Kruche ciasto z posypką migdałową i nadzieniem rabarbarowym na pewno przypadnie Wam do smaku. Posypka słodka, chrupiąca i aromatyczna świetnie komponuje się z lekko kwaskowatym rabarbarem. Polecam!
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 546
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1438
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 137
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 546
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1438
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 137
Składniki
Ciasto: wszystkie składniki zagniatamy w gładkie ciasto, owijamy je folią i schładzamy około godziny. Następnie ciastem wylepiamy dno natłuszczonej foremki, podpiekamy około 20 minut w 180 stopniach. Zostawiamy do lekkiego przestudzenia.
Nadzienie: rabarbar myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki około 1cm. Na palniku rozgrzewamy mocno suchą patelnię, wrzucamy rabarbar, dodajemy cukier i podsmażamy na mocnym ogniu, aż rabarbar puści sok (2-3 minuty). Zdejmujemy z ognia i osączamy na sicie.
Posypka: wszystkie składniki mieszamy w misce, aż powstanie kruszonka. Na podpieczony spód wykładamy rabarbar, posypujemy bułką tartą. Na wierzch kruszymy palcami posypkę. Ciasto pieczemy około 30-40 minut w 180 stopniach. Studzimy.