Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy znajdzie coś dla siebie, zarówno miłośnicy czekolady jak i krówek
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 2637
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 283
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 35
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 2637
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 283
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 35
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Masło miksujemy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodajemy stopniowo po jednym jajku, ciągle miksując. Następnie wsypujemy partiami wymieszane sypkie składniki na przemian z mlekiem. Miksujemy do uzyskania jednolitej gęstej masy (gdyby była zbyt gęsta, można dolać trochę mleka).
Powstałe ciasto dzielimy na połowę. Jedną część odkładamy do osobnej miski, dosypujemy kakao i miksujemy, aby się wszystko połączyło.
Czekoladę i krówki kroimy na małe kawałki. Do miski z białą masą wsypujemy czekoladę, a do miski z ciemną masą wsypujemy krówki, mieszamy łyżką, aby składniki się połączyły.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia kładziemy łyżką ciasto i lekko spłaszczamy. Można robić ciasteczka dwukolorowe, kładąc po pół łyżki ciasta białego i czarnego. Najlepiej zostawiać odstępy między ciastkami, bo będą trochę rosły w czasie pieczenia. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 15 minut. * z podanej porcji wychodzi ok. 30 ciastek