Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka są szybkie w przygotowaniu i tanie. Bez jajek!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Wszystkie składniki szybko zagnieść (ja trę margarnę na tarce jarzynowej wprost do mąki wymiesznej z cukrem i proszkiem do pieczenia, maczając margarynę w tych składnikch i pocierając na tarce) i wstawić na 1 do lodówki. Po tym czassie podsypać mąką stolnicę, rozwałkować na cienkie placki i wykrawać ciasteczka o dowolnych kształtach.
Zamiast mąki można użyć do posypywania maku :). Ciastka mozna posmarować rotrzepanym jajkiem i posypać grubym cukrem. Wstawić do nagrzenego piekarnika .180st.C na około 15 min.Piec na złotko.Jeśli nie posypiemy cukrem, możemy po upieczeniu zlepiać np.dżemem po 2 krążki.