Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-06-2012
Kruche, słodkie ciasteczka idealne dla dzieci lub do herbaty.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 79
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 79
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Masło miksujemy na jasną masę i dodajemy stopniowo cukier puder cały czas miksując. Następnie dodajemy żółtka i ekstrakt z wanilii, mieszamy do połączenia. Mąkę pszenną razem z mąką ziemniaczaną oraz solą dodajemy do masła, łączmy. Z masy kształtujemy kuleczki ok. 8 g i palcem robimy wgłębienia, aż do końca ciasteczka inaczej w trakcie pieczenia wgłębienie będzie bardzo niewielkie. Ciasteczka przekładamy na papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C, pieczemy ok. 15 min. do lekkiego zarumienienia. Ciasteczka studzimy, następnie we wgłębienie nakładamy za pomocą szprycy lub końcówki do dekoracji marmoladę. Smacznego.