Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciastka robiła moja babcia na wesele rodziców. Ja ich nie próbowałam wtedy ,ale w tym roku na Boże Narodzenie próbowałam i postanowiłam takie zrobić
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 210
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 210
Składniki
Ciasto siekać na stolnicy, najpierw mąkę i margarynę, dosyć długo, aż się wyrobi margaryna. Dodać resztę składników i ewentualnie odrobinę śmietany, jeżeli potrzeba. Szybko zarobić i wystudzić w lodówce. Wykonywać ciasteczka i smarować utartym białkiem.
Ubić na sztywno białka z cukrem. Piec od 170-180 st. , aż będą miały złoty kolor.
RADA: najlepiej podwoić liczbę składników ponieważ wtedy wyjdą 4 blachy