Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawe ciasteczka z ciasta kruchego z bakaliami i karmelem.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Z podanych składników wyrabiamy ciasto kruche. Mocno schładzamy aby uzyskało twardą konsystencję. I teraz najwazniejsze : mielimy przez maszynkę do mielenia mięsa ( normalne sitko). Pieczemy uzyskane "robaczki".Można dowolnie łamać i tak się pokruszą w trakcie dalszej obróbki. Studzimy . Masło rozpuszczamy i łączymy z masą krówkową .Do miski wsypujemy upieczone "robaczki" dodajemy bakalie i masę maślano-krówkową . Dokładnie mieszamy . Przekładamy do dowolnej formy , posypujemy obficie wiórkami kokosowymi i pozostawiamy do schłodzenia ( około 2 godz) . Kroimy i chrupiemy. Polecam spróbować.