Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-07-2016
Pokochacie to danie! Wygląda i smakuje jak restauracyjne! Jest proste, a przygotowanie go zajmie Wam 30 minut!
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 419
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 145
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22775
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 146
Polecam.
Odsłon: 5311
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 419
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 145
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22775
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 146
Polecam.
Odsłon: 5311
Składniki
Kurczaka dzielimy na mniejsze części. Smażymy na oliwie z oliwek, zarumieniając z obu stron. Odkładamy na talerz. Wodę na makaron zagotowujemy dodajemy sól oraz łyżkę oliwy z oliwek. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowanu.
Na tą samą patelnię wlewamy kremówkę, bulion oraz wsypujemy czosnek, przyprawy i ser. Mieszamy do czasu aż ser się rozpuści a sos zacznie się gotować i gęstnieć. Następnie wsypujemy szpinak i pomidory. Przykrywamy pokrywką na ok. 3 minuty - aż zmieknie szpinak.
Zdejmujemy pokrywkę - dodajemy podsmażonego kurczaka i trzymamy na ogniu do czasu aż kurczak się zagrzeje.
Makaron wykładamy na talerz, układamy na nim kurczaka i polewamy aromatycznym sosem ;)