Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio bardzo polubiliśmy różnego rodzaje kremy z warzyw. Tym razem przyszedł czas na kalarepkę. Wspaniały smak, delikatny, podkreślony przez jarzyny i makaron ryżowy.
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 83
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 72
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 569
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 205
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 641
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 83
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 72
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 569
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 205
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 641
Składniki
Kalarepki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy 1,5 l zimnej wody, zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 30 min. Zestawiamy z ognia i studzimy. Przestudzoną zupę blendujemy. Marchew, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do zupy dodajemy jarzyny, gotujemy do ich miękkości, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do zupy dodajemy makaron, mieszamy i zostawiamy na 7 min pod przykryciem (od czasu do czasu mieszamy). Podajemy z posiekaną natką pietruszki.