Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszniutki deser karmelowy!!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
Z 20 dag cukru zrobić jasny karmel, wylać do żaroodpornych naczynek tak, aby pokrył dno. Zagotować mleko z polowa cukru. Pozostały cukier wymieszać z jajkami i dodawać do nich cały czas mieszając gorące mleko, przecedzić i wlewać do naczynek z karmelem. Piec w kąpieli wodnej w temperaturze 150°C przez ok. 20 min. Truskawki umyć, osuszyć, oszypułkować, pokroić na plastry, ułożyć dekoracyjnie na talerzu. Na truskawki wyłożyć zimny sos karmelowy.