Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki z makaronem tagliatelle w aromatycznym sosie z dodatkiem białego wina i świeżego szczypiorku.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34760
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34760
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Składniki
Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu, aż będzie al dente.
Krewetki marynujemy w oliwie z oliwek, soli, pieprzu i soku z połowy cytryny.
Rozgrzewamy patelnie i rozpuszczamy połowę masła z dodatkiem oliwy z oliwek. Wrzucamy posiekaną szalotkę i smażymy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy krewetki, posiekany czosnek, posiekany szczypiorek, posiekaną papryczkę chilli, łyżkę sosu rybnego, brązowy cukier, imbir, kolendrę i smażymy okoły minuty. Wlewamy białe wino i gotujemy, aż alkohol wyparuje. Pod koniec dodajemy i rozpuszczamy masło, aby troszkę zagęścić sos. Wrzucamy wcześniej ugotowany makaron, mieszamy i gotowe.