Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć Walentynki dopiero jutro to mężuś postanowił kolacje walentynkową zrobić dziś ;)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Składniki: • krewetki tygrysie - 300g • olej słonecznikowy - 3 łyżki • imbir - 1/2 łyżeczki • gałka muszkatołowa - 1/2 łyżeczki • curry – 1/2 łyżeczki • czosnek - 2 ząbki • sos piri-piri np. "Tarsmak" - 1 łyżeczka • śmietana - 150ml • sos sojowy - 1/2 łyżeczki • Sól i świeżo mielony pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Na patelnię wlać olej, dodać, imbir, gałkę,curry i wyciśnięty czosnek. Całość chwilę podsmażyć, dodać sos piri-piri, obrane z pancerza krewetki i wszystko wymieszać. Wlać śmietanę, dodać sos sojowy, sól i pieprz do smaku i krótką chwilę poddusić mieszając. Na koniec posypujemy natką pietruszki. 2. Podawać z ryżem lub białym pieczywem. Smacznego :)