Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 52
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 36
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 69
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2097
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 52
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 36
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 69
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2097
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym masłem i cukrami. Następnie dodajemy żółtka i śmietanę. Ciasto zagniatamy i umieszczamy w lodówce na 40 minut. Składniki na masę połaczyć ze sobą. Ciasto po upływie 40 minut wyjmujemy z lodówki. Dzielimy na dwie części. Jedną wałkujemy, podsypujemy mąką. Na wałku przenosimy na blaszkę (na papier do pieczenia), nakłuwamy widelcem. Na ciasto układamy masę z jabłek. Na jabłka umieszczamy drugą część ciasta. Możemy w całości po rozwałkowaniu umieścić, lub uformować długie ruloniki i ułożyć na wierzchu. Pieczemy w 170* 40 minut.