Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest dla smakoszy podrobów.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 51
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 338
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1198
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 51
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 338
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1198
Składniki
FARSZ: Wątróbkę myjemy i podgotujemy a następnie pokroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i zeszklimy na maśle a potem dodajemy pokrojoną wątróbkę i wszystko razem dusimy około 15 min. Odstawiamy do ostudzenia. Po ostudzeniu wszystko mielimy i przyprawiamy według własnego smaku. Paprykę myjemy i osuwamy z środka nasiona a potem kroimy w drobną kostkę. Na patelnię dajemy troszkę masła i wody oraz pokrojoną paprykę i dusimy pod przykryciem do miękkości. Odstawiamy do wystudzenia. Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy. NALEŚNIKI: Mąkę,mleko, 2 jajka, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli dokładnie wymieszamy i pieczemy naleśniki. Jak są ciepłe to nakładamy farsz i zawijamy w kształt krokietów. 2 jajka rozbijamy dobrze i otaczamy w nim krokiety a potem w bułce tartej i smażymy aż się nam zarumienią z obu stron. SMACZNEGO..........