Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie fazy na brukselkę ciąg dalszy :-). Szybko, tanio, pożywnie. Kluski mogą służyć jako dodatek do dań mięsnych lub tak jak u mnie jako samodzielnie danie
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 330
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 170
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 55
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 330
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 170
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 55
Składniki
Brukselkę po umyciu należy ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Rozgnieść dokładnie widelcem lub tłuczkiem. Dodać jajko, mąkę, przyprawić solą i pieprzem. Wilgotnymi dłońmi formować kulki, wrzucac na osolony wrzątek. Gotowac ok. 7-8 min. od wypłynęcia. Odcedzić.
Podałam je posypane koperkiem i polane sosem pomidorowym. Smacznego :-)