Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 105
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 223
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 82
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 88
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 105
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 223
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 82
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 88
Składniki
Ziemniaki zemleć razem z podsmażoną na oleju posiekaną cebulą. Dodać jajka , sól , pieprz i mąkę , wymieszać , zagnieść. Uformować wałek z ciasta , podzielić na 10-12 kawałków/ Uformować z nich owalne kotlety. Kotlety obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na niezbyt gorącym oleju z obu stron na rumiano. Pieczarki oczyścić , opłukać , osuszyć , pokroić na plastry . Podsmażyć na maśle , wymieszać ze śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem. Kotlety podawać z sosem , posypaną natką.