Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, szybki w przygotowaniu, tani obiad ...polecam
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 125
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 125
Składniki
Ziemniaki należy obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i odczekać kilka minut aż odparują, ugnieść na puree i zostawić do lekkiego przestudzenia. Orzechy posiekać niezbyt drobno, uprażyć kilka minut na suchej patelni (uważać aby się nie przypaliły). Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Do przestudzonego puree dodać orzechy, cebulę, jajko i koperek. Przyprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Formować kotlety (można zwilżać dłonie wodą, wtedy masa nie klei się do rąk) i obtaczac je w bułce tartej. Smażyć na niewielkim ogniu z obu stron, do zezłocenia.
Podawać z sosem i ulubionymi dodatkami.
U mnie był to sos pieczarkowy. Smacznego :-) P.S. pomysł zaczerpnięty z Mirabelkowego bloga