Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOBRY POMYSŁ NP. NA ŚWIĄTECZNY OBIAD.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 46
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 84
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 35
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 32
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 28
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 46
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 84
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 35
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 32
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 28
Składniki
Czosnek siekamy i ucieramy z odrobiną soli.
Kotlety nacieramy mieszanką soli, pieprzu, majeranku oraz czosnku i odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy kotlety na rumiano.
Dolewamy wywar i dusimy pod przykryciem około 20 minut.
Mięso zdejmujemy z patelni. wywar przecedzamy.
Z masła i mąki robimy zasmażkę, dolewamy wywar i cały czas mieszając zagotowujemy.
Sos zaprawiamy śmietaną i przyprawiamy do smaku.
Smacznego:)