Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie kotleciki w sam raz na lato.
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 222
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 354
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 222
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 354
Składniki
Z kalafoira usunac liście i ugotować go w lekko posolonej wodzie. Cebule obrać, pokroić w drobną kostke i zeszklic na odrobinie oleju. Kalafiora dokładnie osączyć, wystudzić i rozgnieść lub zmielić. Dodać jajo, zeszklona cebule i przyprawy i tyle bułki tartej zeby wyszła masa podobna do tej na kotlety mielone. Masę dokładnie wyrobić. Formowac z niej kotlety (mozna obtaczać w tartej bułce) i smażyć na oleju na złoty kolor. Smacznego.;)