Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne kotlety w panierce z nieaktywnych płatków drożdżowych czyli w tzw. wegańskim parmezanie, który zawiera mnóstwo wartości odżywczych m.in. witaminy z grupy B, chrom, kwas foliowy oraz błonnik. Płatki drożdżowe to cenne źródło wielu rozmaitych witamin, aminokwasów i mikroelementów. Panierka z płatków ma także oryginalny, wyrazisty smak oraz aromat podobny do sera.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Pierś z kurczaka oczyszczamy ze ścięgien i włókien, dzielimy na filety i rozbijamy je tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą*. * tym sposobem unikniemy rozerwania i ewentualnego rozpryskiwania się mięsa Rozbite kotlety oprószamy z obu stron solą ziołową i białym pieprzem.
Przyprawione kotlety obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w nieaktywnych płatkach drożdżowych.
Tak przygotowane kotlety smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Kotlety podajemy z ulubionymi dodatkami.
Życzę smacznego! :)