Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z grzybów, to smak i zapach lasu przez cały rok.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 193
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 193
Składniki
Grzyby gotujeny ok.30 minut, studzimy i mielimy przez maszynke do mięsa.
Kajzerke namaczamy w wodzie i odciśniętą również mielimy.
Cebulke możemy pokroić w piórka i zeszklić na oleju i dodać do grzybów. /można też zmielić/
Dodajemy jajka, pietruszke,rozgnieciony czosnek, sól i pieprz. Wyrabiamy mase bardzo dokładnie /gdy masa okaże sie zbyt rzadka,dosypujemy bułkę tartą/.
Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Do takich kotletów najbardziej pasują ostre sałaki, pomidory z cebulką, ogórki kiszone itp. SMACZNEGO!!!