Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące kotlety o cebulkowym aromacie
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 144
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 179
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1771
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 144
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 179
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1771
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Składniki
Kotlet schabowy rozbijamy solimy, pieprzymy i odstawiamy. Rozbijamy jajko dodajemy musztardę, odrobinę mleka i mąkę, dokładnie mieszamy by nie było grudek, do następnego naczynia dajemy bułkę tartą i prażoną cebulkę – trzeba ją trochę zgnieść, by była drobniejsza, mieszamy dokładnie. Rozgrzewamy olej na patelni i panierujemy kotlety najpierw w masie z jajek a potem w bułce z cebulką, pieczemy na złoty kolor, po upieczeniu odsączany kotlety na papierowym ręczniku.
Kotlet podałam z sałatką ogórkowe tzatzyki :)