Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet na inny sposób. Pierwszy przepis na kotlet schabowy znaleźć możemy w książce kucharskiej z XIX wieku.
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 2813
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 218
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2553
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 915
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 2813
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 218
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2553
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 915
Składniki
Wykonanie: Mięso po porcjować, rozbić z solą i pieprzem. Następnie smarować kotleciki z obu stron pasztetem.
Moczyć w rozmąconym jajku i panierować w bułce z mąką. Smażyć na rumiano (najlepiej na smalcu). Kotlet schabowy jest kotletem panierowanym, wykonanym z mięsa schabowego, który przypomina sznycel wiedeński.