Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie wegetariańskie, można jeść solo jak placki ziemniaczane albo z ziemniakami i surówką.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Składniki
Na patelni roztopić maslo, wrzucić zamrożony szpinak i smażyć pod przykryciem aż do całkowitego rozmrożenia. Doprawić odrobiną soli (Vegetą) i pieprzem, wycisnąć czosnek. Smażyć bez przykrycia 15-20 minut aż do odparowania wody. Masa szpinakowa powinna mieć kosystencję umożliwajacą łatwe formowanie. Szpinak ostudzić.
Na grubej tarce zetrzeć pieczarki i ser.
Masę szpinakową, pieczarki i ser zmieszać, dodając jajko i mąkę ziemniaczaną. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli masa okaże się zbyt rzadka należy dodać mąki.
Formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju aż do uzyskania chrupiącej skórki. Można podać solo z sosem majonezowo czosnkowym lub ziemniakami i surówką.